En het winnende symbool voor onzichtbare gevolgen is... 
Hersenstichting-logo
nieuwsbericht-image
Hersenen als een bloem: hét symbool voor onzichtbare gevolgen
Met maar liefst 36,5% van de stemmen heeft het concept 'Hersenen als een bloem' gewonnen als hét symbool voor onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening.

 Het symbool is bedoeld als gespreksstarter voor mensen die lijden aan de onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. Ook kan het symbool worden ingezet als steunbetuiging. Het symbool vervangt dus niet ons huidige logo.

Samen met ervaringsdeskundigen, onze donateurs en volgers gaan we kijken hoe we het symbool het beste kunnen inzetten om zoveel mogelijk bewustwording te creëren.

Nieuwsgierig naar de uitleg van het symbool en de reactie van winnaar Vincent Savelkouls? Lees dan snel verder!
nieuwsbericht-image
Vincent: "Hopelijk heb ik mensen met een hersenaandoening een hart onder de riem kunnen steken"
Reactie van winnaar Vincent Savelkouls
Vincent Savelkouls, de bedenker van het symbool: "Het zou mooi zijn als mensen, bij het zien van het symbool, met elkaar in gesprek gaan en even stil staan bij het feit dat er mensen zijn die dagelijks moeten leven met onzichtbare gevolgen. Ik heb door het meedoen aan deze wedstrijd in ieder geval wel dat besef gekregen.

Wat wil je met het symbool uitstralen?
Vincent: "De paardenbloem staat symbool voor de hersenen van iemand met een hersenaandoening. Deze hersenen zijn kwetsbaarder, gevoeliger, en kunnen bij de lichtste prikkels al zaadjes loslaten. Het loslaten van de zaadjes symboliseert het verlies van geheugen, van intimiteit en het leven zoals deze personen het vroeger kenden. Maar de mensen met deze aandoeningen blijven prachtige personen. Hun hersenen zijn dan ook nog steeds een mooie bloem, alleen zijn deze iets gevoeliger en kwetsbaarder dan die van anderen."

"Ik ben trots op het resultaat en ik ben blij dat de meerderheid van de stemmers hier ook zo over dacht!"

Postbus 191
2501 CD Den Haag
BIC: INGBNL2A
IBAN: NL18 INGB 0000 000 860
070 - 360 48 16
info@hersenstichting.nl